Az okostelefonokról

Egy - lehet, hogy jelentéktelen - vélemény tőlem, egy egyelőre halhatatlan témáról.

Okostelefon. Már a neve is nagyravágyó, dicsekedő. Okosnak tartja magát, pedig gondolkodni csak az ember képes, nem?
A kérdést válaszolja meg mindenki magának, és a név kielemzése után térjünk át az okostelefonok jó tulajdonságaira, mert bőven van neki ezekből. Először is pillanatok alatt elővarázsolható belőle rengeteg információ (azt nem állítom, hogy internetkapcsolat nem kell hozzá). Pár kattintással, akarom mondani érintéssel választ kaphatunk szinte bármire, amire éppen kíváncsiak vagyunk. Tudunk e-mail-t írni, ami például egy üzletembernek nagyon hasznos lehet. Ne feledkezzünk meg a milliónyi alkalmazásról amit telepíthetünk okostelefonunkra. Rengeteg hasznos (és persze rengeteg haszontalan, de erről majd később) applikáció áll rendelkezésünkre, a navigációs programoktól a játékokig. És ha már itt járunk beszéljünk is egy kicsit erről. Őszintén megvallva tényleg sok szórakoztató játék létezik. Szerintem egyáltalán nem bűn, ha van játék készülékünkön, és néha játszunk is vele. És ott vannak még az "alapdolgok", mint például a rádió, zene-és videólejátszó, jegyzettömb, stb.
Hirtelen ennyi jutott eszembe, bocsánat ha kihagytam valami fontosat, de nem az összes előny részletes ismertetése volt a célom, csak meg akartam mutatni, hogy rengeteg pozitívummal rendelkeznek ezek az "okos" ketyerék.
De most jöjjön aminek jönnie kell, vagyis a hátrányok. Ahogy már említettem, számtalan információt előcsalhatunk pillanatok alatt. Ez azonban nemcsak előny, hanem hátrány is. Hogy miért? A túl sok információ közül nem biztos, hogy meg tudjuk állapítani, számunkra melyik hasznos, és melyik nem. Hasonló a helyzet az alkalmazásokkal is. Azok között is rengeteg a letöltésre sem érdemes, csak a helyet foglaló szennyalkalmazás. A játékok között pedig rengeteg olyat találunk, ami függőségre nevel.
Ezek után összegzésképpen elmondhatjuk, hogy az okostelefonok rendkívül hasznosak, ha tudjuk használni őket. De csakis akkor.

Címkék: okostelefon

2012.08.22. 08:27 1 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://writeworld.blog.hu/api/trackback/id/tr154725270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Morrigen 2012.08.31. 13:41:12

"hogy az okostelefonok rendkívül hasznosak, ha tudjuk használni őket. De csakis akkor."

Így van. :)
Barátnőmnek is van. Kérdem tőle: vibered van? Mert azon tudnánk csetelni, sms helyett. Aszondja: net sincs élesítve.
Akkor meg minek neki????????

Sok minden jár a fejemben, és van, amit leírok közülük.

Címkék

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

  • writeworld: @Morrigen: Természetesen van értelme, de lehet értelmetlenül használni! (2012.09.02. 15:05) A Facebook-ról
  • Morrigen: Én szeretem a kritikus blogokat. Részemről lájk. (2012.08.31. 13:42) Első bejegyzés
  • Morrigen: "hogy az okostelefonok rendkívül hasznosak, ha tudjuk használni őket. De csakis akkor." Így van. :) Barátnőmnek is van. Kérdem tőle: vibered van? Mert azon tudnánk csetelni, sms helyett. Aszondja: ... (2012.08.31. 13:41) Az okostelefonokról
  • Morrigen: Pedig van értelme. Én is másra használom és te is. De nehogy már egyik jobb legyen, mint a másik, mert akkor sikítófrászt kapok. :S Én pl a főblogomnak gyártottam ott oldalt és vannak követőim. Fény... (2012.08.31. 13:39) A Facebook-ról
  • Utolsó 20
süti beállítások módosítása